معاون اجرایی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه با شروع و ادامه درمان میتوان اطمینان پیدا کرد که ضریب هوشی نوزاد کاهش نمییابد، گفت: در حال حاضر پوشش کشوری طرح غربالگری کمکاری مادرزادی تیروئید نوزادان بیش از 97 درصد است.
معاون اجرایی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه با شروع و ادامه درمان میتوان اطمینان پیدا کرد که ضریب هوشی نوزاد کاهش نمییابد، گفت: در حال حاضر پوشش کشوری طرح غربالگری کمکاری مادرزادی تیروئید نوزادان بیش از 97 درصد است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر علیرضا مهدوی پیش از ظهر امروز در نشست سالانه برنامه غربالگری کمکاری مادرزادی تیروئید نوزادان، اظهار داشت: این برنامه در سالهای 82 و 83 طراحی و به صورت آزمایشی در سطح کشور اجرا و از سال 84 در نظام سلامت ادغام شد.
وی افزود: در این طرح از پاشنه پای نوزادان در روزهای سوم تا پنجم پس از تولد نمونه خون گرفته شده و بر اساس آزمایشهای انجام شده میزان کمکاری تیروئید اندازهگیری میشود.
دکتر مهدوی تصریح کرد: در طول 11 سالی که این برنامه به صورت کشوری اجرا میشود بیش از 12 میلیون نوزاد غربالگری شدهاند و استقبال خوبی از این برنامه صورت گرفته است.
شناسایی 18 هزار نوزاد دارای کمکاری تیروئید در کشور
وی با بیان اینکه از ابتدای شروع این طرح تاکنون 18 هزار نوزاد دارای کمکاری تیروئید شناسایی شدند، عنوان کرد: از این تعداد یک سوم موارد گذرا بودهاند که بهبود یافتند و دو سوم باقیمانده کسانی بودند که کمکاری تیروئید دائمی داشتند.
دکتر مهدوی ابراز کرد: درمان این بیماری به راحتی از طریق دارویی که ارزانقیمت بوده و به راحتی در دسترس است امکانپذیر بوده و بهترین زمان تشخیص این بیماری تا 5 روزگی و بهترین زمان شروع درمان برای کسانی که مشکل دارند قبل از 28 روز نخست تولد است.
معاون اجرایی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه با شروع و ادامه درمان میتوان اطمینان پیدا کرد که ضریب هوشی نوزاد کاهش نمییابد، گفت: در حال حاضر پوشش کشوری طرح غربالگری کمکاری مادرزادی تیروئید نوزادان بیش از 97 درصد است
دکتر مهدوی عنوان کرد: شیوع این بیماری در کشور 2.7 در هزار نفر جمعیت نوزادان تازه متولد شده است که در استان کهگیلویه و بویراحمد این رقم بالاتر بوده و 4.3 در هزار است.
وی با بیان اینکه استان کهگیولیه و بویراحمد یکی از مناطق هایپراندومیک گواتر در کشور بوده و شیوع زیادی داشته است، تصریح کرد: استقبال خوبی در این استان از طرح غربالگری تیروئید انجام شده و بالای 93 درصد نوزادان تازه متولد شده تحت پوشش قرار گرفته و در بیش از 61 درصد موارد درمان به موقع انجام شده است.
معاون اجرایی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: چگونگی اجرای این طرح وابسته به همکاری خانوادهها است و باید با مشخص شدن وضعیت آزمایش TSH در صورتیکه نوزاد مشکلی دارد درمان بسیار زود شروع شود.
دکتر مهدوی با بیان اینکه میزان پوشش غربالگری کمکاری تیروئید نوزادان در کشور به خوبی انجام شده، تأکید کرد: درمان این بیماری نیازمند مشارکت سریع خانوادهها است.